Гинис му ја одзеде на Боби титулата најстаро куче на светот, лажеле за годините

Португалскиот мастиф Боби, најстарото куче на светот и најстарото куче досега според Гинисовата книга на рекорди, почина во октомври минатата година, наводно, на 31-годишна возраст. Сега привремено му е одземено признанието за најстаро куче, откако се појавија сомнежите за неговиот животен век. Неговата длабока старост беше потврдена од базата на податоци за домашни миленици на …

Гинис му ја одзеде на Боби титулата најстаро куче на светот, лажеле за годините Read More »