• Националната гарда

Од дронови и снајпери до електрошокови е новото оружје на албанската Национална гарда

Албанската влада објави дека донесла одлука за опремување на Националната гарда со оружје и невропарализирачки средства. Владата сугерира дека ова ново оружје ќе го користи Националната гарда во случај на протести за менаџирање со толпи. Во Службен весник е објавена целосната одлука со сите видови оружје што ќе се најде на списокот со средства што …

Од дронови и снајпери до електрошокови е новото оружје на албанската Национална гарда Read More »