• начини

Три скандинавски земји како примери за справување со ковид-19: Моделите на Финска, Норвешка и Шведска за контрола на вирусот без затворање

Данска, Финска и Норвешка имаа поразличен пристап во борбата против ковид-19 за разлика од останатите држави на европскиот континент, употребија некои од „најопуштените“ комбинации на рестриктивни мерки и успеаја да одржат ниско ниво на просечна дневна стапка на смртност од 1 септември до 30 ноември. Успехот на Данска, меѓутоа, се чини е при крај. Според …

Три скандинавски земји како примери за справување со ковид-19: Моделите на Финска, Норвешка и Шведска за контрола на вирусот без затворање Read More »