• морталитет

ЕУ: Во 2020 година, најголем број починати во последните 60 години

Европската унија забележа во 2020 година најголем број на смртни случаи во изминатите 60 години поради пандемијата на коронавирусот, што доведе до мал пад на популацијата, објави Евростат. Во земјите членки на ЕУ починале 534.000 луѓе повеќе отколку во 2019 година (зголемување за 11 отсто). Бројот на починати се зголеми од 4,7 милиони на 5,2 …

ЕУ: Во 2020 година, најголем број починати во последните 60 години Read More »