• митинзи

Истражување на Стенфорд: Митинзите на Трамп продуцираа до 30.000 случаи на ковид-19

Масовните предизборни митинзи на американскиот претседател Доналд Трамп доведоа до повеќе од 30.000 потврдени случаи на ковид-19 и најверојатно предизвикале смрт на 700 Американци, се вели во новото истражување на Универзитетот Стенфорд. Водачите на истражувањето внимателно следеле 18 митинзи на Трамп во периодот меѓу јуни и септември, пренесува агенцијата ДПА. – Заедниците, каде се одржуваа …

Истражување на Стенфорд: Митинзите на Трамп продуцираа до 30.000 случаи на ковид-19 Read More »