• мисија

Се одбележуваат 111 години од раѓањето на Мајка Тереза, скопјанката прогласена за светица

Пред 111 години на денешен ден е родена Мајка Тереза (Агнеса Гонџа Бојаџиу). За неа е запишано дека таа стана добитник на бројни признанија и награди за ис­клу­чително хумано ангажирање во згрижување на најсиромашните од сиромашните, поради што ја доби и Нобеловата награда за мир. Мајка Тереза почина на 5 септември 1997 година, во Куќата на …

Се одбележуваат 111 години од раѓањето на Мајка Тереза, скопјанката прогласена за светица Read More »