• мини шенген

Силна поддршка од Германија за Отворен Балкан и покрај регионалните отпори

Секоја регионална соработка на Западен Балкан е од корист. Во исто време, важно е соработката да остане инклузивна и отворена за сите шест земји во регионот. Затоа силно го поддржуваме акцискиот план за заеднички регионален пазар – изјавил неименуван портпарол на германската федерална влада за косовскиот весник „Газета експрес“. Германската влада оценува дека шефовите на …

Силна поддршка од Германија за Отворен Балкан и покрај регионалните отпори Read More »