• милијардер

Осумнаесетгодишник ќе му се придружи на Безос на лет во вселената

Осумнаесетгодишниот Оливер Даемен ќе стане најмладиот астронаут во историјатa. На 20 јули, а заедно со американскиот милијардер Џеф Безос ќе полета на првиот лет во вселената на вселенското летало на компанијата Безос, Блу Ориџин. Компанијата изјави дека тој ќе биде првиот клиент што ќе плати, но не ја соопшти цената на билетот. Победникот на аукцијата, …

Осумнаесетгодишник ќе му се придружи на Безос на лет во вселената Read More »