• микрочипови

ВИДЕО: Направена најмалата структура која лета, микрочипови со крила

Научниците ја развија најмалата структура на летање досега – микрочип малку поголем од зрно песок што може да лета. Покрај тоа што може да лета, кога ќе заврши задача, се распаѓа и исчезнува.   Авторите на уредот и студијата, објавени во списанието Nature, посочуваат во воведот дека минијатурни, безжични електронски уреди може да ја формираат основата на идни …

ВИДЕО: Направена најмалата структура која лета, микрочипови со крила Read More »