Актерот Ѓокица Лукаревски лауреат на 13. Меѓународен театарски фестивал „Св. Јоаким Осоговски“

Во Општина Крива Паланка се одржува 13. Меѓународен театарски фестивал „Св. Јоаким Осоговски” кој беше отворен со свеченост во чест на лауреатот, годинашниот добитник на наградата за особен придонес во театарот и културата, истакнатиот актер Ѓокица Лукаревски. Наградата ја врачи градоначалникот на Крива Паланка, Борјанчо Мицевски, со што официјално беше отворен фестивалот, кој годинава поради …

Актерот Ѓокица Лукаревски лауреат на 13. Меѓународен театарски фестивал „Св. Јоаким Осоговски“ Read More »