• мед

ФОТОГАЛЕРИЈА | Скопје послатко од кога било: „Денови на медот“ во главниот град

Денес, во срцето на главниот град се одржува традиционалната манифестација „Денови на медот“. Граѓаните како вредни пчели брзаат „од цвет на цвет“ (од тезга на тезга) во потрага по најубавата тегла мед или парче саќе. Манифестацијата се одржува на улица Македонија во центарот на Скопје, а учествуваат пчелари од цела земја, а оваа традиција опстојува …

ФОТОГАЛЕРИЈА | Скопје послатко од кога било: „Денови на медот“ во главниот град Read More »