• маслиново масло

Ако витаминот Д не го земате заедно со овие намирници, залудно го консумирате

Витаминот Д е неопходен за правилен раст на коските и забите, како и за добрата функција на мускулите и нервниот систем. Имунолошкиот систем има потреба од витамин Д за да се бори против бактериите и вирусите. Заедно со калциумот, витаминот Д исто така помага да се заштитат постарите лица од остеопороза. Витаминот Д се наоѓа …

Ако витаминот Д не го земате заедно со овие намирници, залудно го консумирате Read More »