Хрватски експерт објаснува зошто падна фејсбук и кога може да се врати: Ова не е хакерски напад

– Ова не е хакерски напад, туку човечка грешка со конфигурацијата на DNS системот на Фејсбук, објаснува Марко Ракар, експерт за комуникација и ИТ, за jutarnji.hr. Повеќе од три часа апликациите Фејсбук, Инстаграм и Ватсап се недостапни за корисниците и сето тоа не се знае до кога може да потрае. Во еден момент, дури и …

Хрватски експерт објаснува зошто падна фејсбук и кога може да се врати: Ова не е хакерски напад Read More »