Разговор со Марјан Неќак: Преферирам тотален театар во кој има магичност

Комуникациската современа музичка драма „Само глас“, поставена на сцената на МНТ по текст на младата авторка Нина Плавањац, а во режија на Марјан Неќак, веќе го живее својот сценски и фестивалски живот. Претставата „Само глас“, во која главната улога ја игра актерката Звездана Ангеловска придружена со гласот на актерот Никола Ристановски, по премиерната изведба веќе …

Разговор со Марјан Неќак: Преферирам тотален театар во кој има магичност Read More »