• мало

Чешка ги олеснува мерките за трговците на мало од 10 мај

Сите трговци на мало, продавници за поправки, кројачки салони, продавници за чевли, студија за тетовирање, солариуми ќе продолжат со работа во Чешка од следната недела, согласно владината одлука, јави ДПА. Регулативите стапуваат во сила на 10 мај и вклучуваат укинување на условот за носење маски на отворено, кои ќе бидат задолжителни само ако не може …

Чешка ги олеснува мерките за трговците на мало од 10 мај Read More »