• лубеница

Руска лекарка објасни зошто не треба да јадеме повеќе од две парчиња лубеница на ден

Лубеницата е здрава и дефинитивно треба да ја јадете, но во ограничени количини. Позната и ценета е како освежителна, добра за дигестивниот систем, но и како природен диуретик. Содржи многу витамини, како и многу вода, што ја прави одлично летно освежување, но треба да имате на ум неколку работи. Ендокринолог од Универзитетската болница во Москва, …

Руска лекарка објасни зошто не треба да јадеме повеќе од две парчиња лубеница на ден Read More »