• либија

Дендијас само што слета во Триполи, ја откажа средбата и нареди повторно полетување

Грчкиот министер за надворешни работи Никос Дендијас слета во Триполи во Либија, но откако бил информиран дека неговиот либиски колега, кој има блиски врски со Турција, го чека на аеродромот, му наредил на пилотот повторно да полета, јавија грчките медиуми. Дипломатскиот инцидент најверојатно дополнително ќе ги влоши и онака заладените односи меѓу Грција и администрацијата …

Дендијас само што слета во Триполи, ја откажа средбата и нареди повторно полетување Read More »