• лежалка

Oсум бебиња починале од последици на задушување, компанијата повлекува три милиони перници од продажба

Компанијата „Боупи“ повлекува од пазарот повеќе од три милиони перници за новороденчиња во облик на гнездо, откако производот е поврзан со осум смртни случаи на задушување на доенчиња. Смртните случаи се случиле помеѓу декември 2015 и јуни 2020 година, објави во четвртокот американската Комисија за безбедност на потрошувачките производи. Новороденчињата, наводно, се задушиле „откако биле …

Oсум бебиња починале од последици на задушување, компанијата повлекува три милиони перници од продажба Read More »