• лазар личеноски

ФОТО+ВИДЕО: Скриеното мозаично богатство на Скопје

Куќата на основоположникот на современата македонска ликовна уметност Лазар Личеноски (1901-1964) под скопското Кале се уште чека подобри времиња за да се реновира, конзервира и отвори за јавноста како Музеј во кој ќе бидат достапни неговите дела, зошто сегашните милион денари од Министерството за култура нема да бидат доволни да се отвори заклучената врата. Уште …

ФОТО+ВИДЕО: Скриеното мозаично богатство на Скопје Read More »