• куркума

Куркума: Зачин со антиинфламаторни својства

Куркумата е зачин кој во себе не содржи холестерол, а истовремено скоро и да нема калории, односно 24 во една супена лажица. Богата е во диететски влакна кои допринесуваат за подобро дигестивно здравје, во себе содржи железо кое ја зајакнува нашата крвна слика, магнезиум кој е еден од главните одговорници за здрави мускули и нервен …

Куркума: Зачин со антиинфламаторни својства Read More »