• културно наследство

Во Музеј на РСМ се отворени Европските денови на културно наследство

Во Музејот на Република Северна Македонија на 22 септември беше отворена изложбата „Нематеријалното културно наследство на Словенија во светлото на конвенцијата на УНЕСКО“. По тој повод пред присутните се обратија Н.Е. Милан Предан, амбасадор на Словенија, Јован Шурбаноски, в.д. директор на Музејот на РСМ, и Нада Андоновска, национален координатор на Европските денови на културно наследство …

Во Музеј на РСМ се отворени Европските денови на културно наследство Read More »