• крвни садови

Дознајте колку е штетна солта и со што можете да ја замените!

Прво, не секоја сол е единствено штетна. Солта е штетна затоа што се добива со хемиски третман на морска сол – тоа е чист натриум хлорид. Таквата сол се смета за многу агресивна за телото, па затоа е подобро да не ја јадете воопшто. Што се однесува до природната сол (морска или хималајска), таа е …

Дознајте колку е штетна солта и со што можете да ја замените! Read More »