• крушево

Во Крушево ќе се градат фотоволтаици, инвестиција од 5 милиони евра

Во Крушево ќе се градат фотоволтаични електрани во вкупна вредност од 5 милиони евра. За таа намена, во крушевската локална самоуправа денеска се одржаа јавна презентација и расправа за урбанистичките проекти, надвор од опфатот на урбанистички план за изградба на фотоволтаични електрани. Според крушевскиот градоначалник Томе Христоски, со оваа расправа се најавува инвестицијата од 5 …

Во Крушево ќе се градат фотоволтаици, инвестиција од 5 милиони евра Read More »