• кривични пријави

Ниту еден од уапсените за предизвикување пожар не е во притвор?

Петнаесетината осомничени за подметнување пожар од повеќе градови од земјава, кои полицијата ги уапси во изминатите две недели, сè уште се на слобода, информираат од МВР. Иако од полицијата тие се осомничени дека сториле кривично дело „предизвикување општа опасност” казниво и со затвор, на ниту еден од нив не му е одредена мерка притвор од …

Ниту еден од уапсените за предизвикување пожар не е во притвор? Read More »