• кралици

Мумифицирани останки од 22 египетски кралеви и кралици се преместуваат во ново почивалиште

Мумифицираните останки од 22 древни египетски кралеви и кралици денеска се преместуваат со прекрасна поворка низ улиците на Каиро кон нивното ново почивалиште – Националниот музеј на египетската цивилизација. Историската процесија на кралските мумии во 18 часот по локално време тргна од плоштадот Тахрир, во Каиро, а голем број Египќани се сведоци на спектаклот што …

Мумифицирани останки од 22 египетски кралеви и кралици се преместуваат во ново почивалиште Read More »