• кралица Елизабета Втора

Кралицата Елизабета ја покажа емотивната страна: Првпат зборуваше за принцот Филип по неговата смрт

Кралицата Елизабета Втора (95) првпат зборуваше за нејзиниот покоен сопруг во јавноста по неговата смрт. Британската кралица отпатувала во Шкотска на свечаното отворање на парламентот во Единбург. Таа им се обратила на членовите на шкотскиот парламент на свеченото отворање на новата седница. Кралицата отишла да ги посети Шкотланѓаните кои беа препознаени по придонесот во заедницата …

Кралицата Елизабета ја покажа емотивната страна: Првпат зборуваше за принцот Филип по неговата смрт Read More »