• ковид-19

Индија ќе исплаќа по 672 долари за секој починат од ковид-19

Врховниот суд на Индија им нареди на државните власти да платат 672 американски долари како надомест за секоја смрт од ковид-19, како начин да им помогнат на семејствата да се справат со загубата, пренесува Ројтерс. Индија објави вкупно 449.260 смртни случаи, иако експертите велат дека бројката е многу потценета бидејќи многумина починале во подалечните места …

Индија ќе исплаќа по 672 долари за секој починат од ковид-19 Read More »