• коронавирус

Шведска ја одби „Модерна“ и реши со „Фајзер“ да ги вакцинира децата постари од 12 години

Шведската Агенција за јавно здравје соопшти дека ја препорачува за аплицирање вакцината „Комирнати” на „Фајзер/Бионтек“ кај деца на возраст од 12 до 15 години и воедно информира дека нема да ја користи конкурентната вакцина „Спајквакс“ на Модерна. Европската агенција за лекови ја одобри употребата на Комирнати во мај, додека Спиквакс доби одобрение за употреба кај …

Шведска ја одби „Модерна“ и реши со „Фајзер“ да ги вакцинира децата постари од 12 години Read More »