• конзерва

ВИДЕО | Британскиот математичар Јејтс тврди: Коронавирусот во целост би можел да се смести во една лименка кока-кола

Целата распространетост на коронавирусот што моментално циркулира во светот лесно може да се смести во една обична кока-кола лименка  – пресметал британскиот математичар Кит Јејтс, од Универзитетот во Бати и со тоа покажал колку проблеми може да предизвика толку мал вирус. Комбинирајќи ги светските податоци за бројот на новозаразени и проценките за количината на вирус …

ВИДЕО | Британскиот математичар Јејтс тврди: Коронавирусот во целост би можел да се смести во една лименка кока-кола Read More »