• комерцбанк

Германски банкарски гигант со лоши вести: Мора да „згаснеме“ дел од филијалите и да отпуштаме вработени

Германската Комерцбанка најави дека ќе затвори поголем број работни позиции и филијали. Тоа го потврди и член од управата на банката. Како што навел, банката ќе објави „значително голем број“ филијали кои ќе бидат затворени, како и бројот на откази, кога ќе биде објавена ревизијата за својата стратегија за август. Комерцбанка во моментов е во …

Германски банкарски гигант со лоши вести: Мора да „згаснеме“ дел од филијалите и да отпуштаме вработени Read More »