• колонија

Европски уметници се инспирирани од песната „Везилка“ на Блаже Конески

Меѓународната ликовна колонија во Слоештица со настанот „Отворено студио“ ги презентираше резултатите од годинашното издание. Годинава, предизвик за уметниците од Европа беше песната „Везилка“ на челникот на македонската преродба Блаже Конески, со што организаторот на колонијата „Арт поинт – Гумно“ се приклучи кон чествувањето на 100-годишнината од неговото раѓање. Заради пандемијата, колонијата се одржа во …

Европски уметници се инспирирани од песната „Везилка“ на Блаже Конески Read More »