• кајсии

ФОТО | Народ кој живее по сто трисет години и не заболува од рак: Со што се хранат Хунзите, потомците на античките Македонци

Во северниот дел на Пакистан, во планинската долина Хунза, која се наоѓа во регионот Гилгит – Балтистан, животниот век на луѓето во оваа област достигнува до 130 години. Некои од нив дури го прославиле и својот 145-ти роденден пред да го напуштат овој свет. Точниот број на години е тешко да се утврди затоа што …

ФОТО | Народ кој живее по сто трисет години и не заболува од рак: Со што се хранат Хунзите, потомците на античките Македонци Read More »