ВИДЕО | Познатиот југословенски киоск К67 беше поставен на Тајмс сквер во Њујорк: Но, дали светот знае за неговата културолошка историја?

Култниот југословенски киоск K67, дело на познатиот словенечки архитект и дизајнер Саша Махтиг, на почетокот на претходниот месец се појави на Тајмс сквер во Њујорк. Киоскот беше поставен како дел од проектот „Times Square Transmissions 2021“ и се користеше како диџеј-кабина за пуштање музика. Познатата „црвена кутија“ која беше поставена на Тајмс сквер важи за …

ВИДЕО | Познатиот југословенски киоск К67 беше поставен на Тајмс сквер во Њујорк: Но, дали светот знае за неговата културолошка историја? Read More »