Два сребра од Светскиот шампионат во танц како спорт на Специјална олимпијада

Осум члената екипа на Специјална олимпијада Македонија во конкуренција на 13 земји освои два сребрени медали на првиот Светски шампионат на специјална олимпијада кој што се одржа во Грац, Австрија. Нашата делегација настапуваше со две точки, јунифајд во двојки и соло перформанс. На нумерата „Te quero“ од Оливер, тимот „Сонриса јунифајд“ составен од Илина Георгиева, …

Два сребра од Светскиот шампионат во танц како спорт на Специјална олимпијада Read More »