• јовановски

ВИДЕО | Јовановски: „МојГрад“ не е закана, напротив, го адресираме проблемот со цел позелен, поубав и похуман град

Платформата „МојГрад“, како првa и единственa грасрутс алатка во Македонија за непосредна демократија и партиципативно одлучување. Преку механизмите на „МојГрад“, граѓаните за првпат добиваат можност да ги диктираат урбаните политики на локално ниво, и со тоа да го предизвикаат постоечкиот институционален систем во кој последниот збор го имаат партиските интереси. Недостигот од демократски легитимитет и …

ВИДЕО | Јовановски: „МојГрад“ не е закана, напротив, го адресираме проблемот со цел позелен, поубав и похуман град Read More »