• јазик

За влез во Германија не треба вакцина, за полагање германски треба

Македонците кои планираат да се отселат во Германија се обврзани да се вакцинираат со две дози, или да имаат прележано ковид-19 во последните 45 дена доколку сакаат да го полагаат задолжителниот тест по германски јазик. Се жалат дека институтот „Гете“ во Скопје ги дискриминира, барајќи задолжителен сертификат за вакцинација кај кандидатите за полагање. Германскиот институт …

За влез во Германија не треба вакцина, за полагање германски треба Read More »