• јамајка

Болт не може да го преболи неуспехот на спринтерите од Јамајка на Игрите во Токио

Најбрзиот човек на светот, актуелен сопственик на светските рекорди на 100 и на 200 метри, Усаин Болт е разочаран од настапот на неговите сонародници од Јамајка на спринтерските трки на Олимписките игри во Токио. Спринтерите од Јамајка во Токио не се пласираа во финалната трка на 100 метри, додека на трката на 200 метри само …

Болт не може да го преболи неуспехот на спринтерите од Јамајка на Игрите во Токио Read More »