• јајце

ВИДЕО: Во Израел е пронајдено јајце старо 1.000 години

Израелски археолози за време на ископувањата во градот Јавне пронашле недопрено јајце од кокошка старо околу 1.000 години, кое се смета за едно од најстарите во светот, објави Израелскиот орган за антиквитети (ИАА). „Ова е многу ретко откритие во Израел и во светот. Наоѓањето фрагменти од лушпи од јајца е секогаш интересно откритие кога работиме …

ВИДЕО: Во Израел е пронајдено јајце старо 1.000 години Read More »