Интервју со историчарот на уметност Владимир Јанчевски: Истражувачкиот процес е тоа што ја дава најубавата енергија

Историчарот на уметност Владимир Јанчевски во изминатиов период имаше полни раце работа со активно вклучување во три исклучително значајни проекти од областа на современата уметност. Поставувањето на изложбата на скулптури од Петар Хаџи Бошков во Стоби, каде што Владимир Јанчевски е автор и куратор на поставката, имаше силен одзив во јавноста и во медиумите. Но, …

Интервју со историчарот на уметност Владимир Јанчевски: Истражувачкиот процес е тоа што ја дава најубавата енергија Read More »