• Истанбулски Канал

Истанбулскиот канал објаснет во 7 точки

Што подразбира новиот Истанбулски канал? Вештачки пробиен канал што ќе го поврзува Црното со Мраморното Море и Средоземјето Ќе претставува алтернативна рута за морскиот транспорт на Босфорскиот премин, а ќе биде побрза, посигурна и попрофитабилна за бродски сообраќај Зошто се гради новиот Истанбулски канал? Главната причина за изградбата на овој мегапроект е заштита на градот …

Истанбулскиот канал објаснет во 7 точки Read More »