„Смрт на Америка” извикуваа иранските пратеници

По одлуката на САД иранската Револуционерна гарда да ја прогласи за странска терористичка организација, иранските пратеници денеска почнаа парламентарна седница извикувајќи „смрт на Америка”. Многу пратеници носеа униформи на Револуционерната гарда, за да покажат поддршка за оружената формација. Претседателот на иранскиот парламент Али Лариџани американската одлука Револуционерната гарда да ја прогласи за терористичка организација ја …

„Смрт на Америка” извикуваа иранските пратеници Read More »