„Pinterest“ ќе го утврди ценовниот опсег за „IPO“ под последната оценка?

„Pinterest“ планира да постави ценовен опсег за својата примарна јавна понуда под износот кој онлајн пребарувачот на слики ја доби при последното приватно финансирање. Компанијата ќе го стартува своето „роудшоу“ денес, за да привлече инвеститори. Последно „Pinterest“ продаде акции на инвеститори пред „IPO“  уште во 2017 година по цена од 21,54 долари за акција, покажуваат …

„Pinterest“ ќе го утврди ценовниот опсег за „IPO“ под последната оценка? Read More »