• интернет

Преку мобилен интернет користат 1 398 860 претплатници

Бројот на активни претплатници во мобилна телефонија во вториот квартал годинава изнесува 1 867 694, а реализирани 1 523 126.310 минути разговор. Резиденцијални при пејд претплатници се 725 868, а пост пејд 892 456. Дел од вкупната бројка се и 249 370 деловни постпејд претплатници. Според податоците на Агенцијата за електронски комуникации, во второто тримесечие …

Преку мобилен интернет користат 1 398 860 претплатници Read More »