• интелигенција

Дали интелигенцијата е наследна?

Експерт по генетика открива дали интелигенцијата доаѓа од генетско влијание или од други фактори – како што е социоекономскиот статус. Човечката интелигенција е мешавина од генетика и влијанија од животната средина. Сепак, децата почесто ја наследуваат интелигенцијата од својата мајка отколку од таткото. Што е тоа интелигенција? Точната дефиниција на интелигенцијата е тешко да се …

Дали интелигенцијата е наследна? Read More »