• инстант

Една картичка за цела Европа: Нова стратегија на ЕУ за интегриран пазар на плаќања

Европската комисија оваа есен ќе претстави стратегија за интегриран пазар на плаќања во ЕУ за да го олесни користењето на националните услуги за плаќање ширум Европа и да ја намали зависноста од меѓународните оператори со картички. Единствената област за плаќања во евра (СЕПА) предвидува унифицирани кредитни трансфери и директни долгови кон граѓаните на ЕУ. Сепак, …

Една картичка за цела Европа: Нова стратегија на ЕУ за интегриран пазар на плаќања Read More »