• илјади

Голем грабеж во Загреб, украдени уметнички дела вредни стотици илјади куни

Загребската полиција трага по сторителите кои украдоа вредни уметнички дела од таванот на една зграда во центарот на градот. Непознат сторител го искористил времето помеѓу четвртокот и неделата и влегол во таванот на зградата на улицата Клаичева во Чрномерц. Тој провалил во сладиште во зградата и ги украл уметничките дела. Сопственик на украдените дела е …

Голем грабеж во Загреб, украдени уметнички дела вредни стотици илјади куни Read More »