Балетската претстава „Сви марш на плес“ ќе гостува на „Скопско лето“

Дирекцијата за култура и уметност на Скопје во рамките на 42. издание на манифестацијата „Скопско лето“ ја најави изведбата на балетската претстава „Сви марш на плес“ (Balkan Dance Project), која ќе се одржи на 26 јули во салонот на Националната опера и балет (НОБ), со почеток во 20.30 часот. Во претставата учествуваат танчери и уметничка …

Балетската претстава „Сви марш на плес“ ќе гостува на „Скопско лето“ Read More »