• хеленик петролеум

Владата разговара со Хеленик петролеум за спогодба околу спорот

Паралелно со арбитражниот процес, Хеленик петролеум води разговори со македонската Влада за да се најде спогодбено решение за спорот. – Групацијата Хеленик Петролеум покрена арбитражна постапка против владата на Северна Македонија пред Меѓународниот кривичен суд во декември минатата година побарувајќи 32,6 милиони долари оштета што произлегува од неисполнување на обврската за набавка на минимално договорените …

Владата разговара со Хеленик петролеум за спогодба околу спорот Read More »