• хектари

Во пожарот кај грчкиот град Коринт изгореа 5.200 хектари шума

 Во пожарот кај грчкиот град Коринт изгореле 5.200 хектари шума, од вкупно 7.100 хектари изгорена површина според анализата на сателитските податоци што ги објавува порталот „Метео” на грчката Национална опсерваторија, јави дописничката на МИА од Атина. Според истите податоци во периодот 2000-2021 година во Грција биле регистрирани 980 големи шумски пожари, а во секој од …

Во пожарот кај грчкиот град Коринт изгореа 5.200 хектари шума Read More »