• ѓуро козар

Зошто на Србија ѝ се важни четниците?

Во Република Србија не се откажуваат од ревизионистичките процеси со кои сакаат позитивно да ги прикажат индивидуалните губитници од Втората светска војна, па Високиот суд во Белград минатата недела го рехабилитираше поранешниот командант на четничкиот расинско-топлички одред, полковникот Драгутин Кесеровиќ. Тој соработувал со претседателот на квислиншката српска влада, Милан Недиќ, еден е од архитектите на …

Зошто на Србија ѝ се важни четниците? Read More »